Марко Марјановић: Највећа животна лекција

Слепи тркач Марко одржао целој Србији највећу животну лекцију!

За овог момка нема одустајања! Његов дух је челичан, а начин на који се бори представља озбиљну животну лекцију. Одржан је виртуелни Београдски маратон, а слепи тркач Марко Марјановић (31) још једном нас је све натерао да ставимо прст на чело

Тешко вам је да устанете из кревета, покренете се и носите се са не увек тако билставом свакодневницом? Далеко од тога да је живот лак, али прича Марка Марјановића мора да буде мотив, она права мала искра која ће у човеку поново упалити давно угашену ватру. Искра која покреће, тера на размишљање и гура нас напред.

Због короне и целе ситуације одржан је виртуелни Београдски маратон на Ади. Херој дана, месеца и године је управо Марко! Великих 42 километра савладао је за 4:39:50 секунди.

  • Тренирао сам неколико пута недељно. Мени је ово други маратон, умор је много мањи, а постигнуто време је боље – почиње причу Марко за „Ало“.

Овај момак је више него скроман. Не жели да себе и своју поруку стави у први план.

  • Нисам сигуран колико људе мотивише моја прича. Искрено говорећи, свако тумачи на свој начин.

Ипак, ову причу још једна ствар чини више него посебном, а то је другарство! Марко има екипу људи која трчи са њим. Тренирају заједно, деле лепе, али и тешке тренутке на стази. Чувени тркачки дух даје још један облик овој и овако фантастичној причи.

Преузето – Ало! (Прочитајте комплетан текст)
Насловна фотографија: Марко Метлаш (Alo.rs)

You may also like...